Ons project

We bouwen een rijwoning tussen twee hele oude huizen in. Daarom, en omdat de grond heel onstabiel is, zit er een paalfundering onder ons huis. Acht trillingsvrije palen werden negen meter diep de grond in geschroefd.

Ons huis wordt een laag-energie-woning. Welk K- en E-peil we uiteindelijk zullen halen valt nog af te wachten. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het K34 en E56 zal worden, met een netto energiebehoefte van 33.02 kWh/m².

Uit het EPB-verslag bij de start van de bouwwerken haalde ik volgende gegevens:
Volume gebouw/uitbreiding (m³) 632.25
Verliesoppervlakte gebouw (m²) 220.00
Compactheid gebouw 2.87
Gemiddelde U-waarde gebouw (W/m².K) 0.60
Bruto vloeroppervlakte (m²) 200.42
Primair energieverbruik/m² (kWh/m²) 89.60

De spouw wordt geïsoleerd met 12cm dikke Kingspan Koolthermplaten . Deze resolplaten zijn milieuvriendelijker en hebben een iets betere isolatiewaarde dan PURplaten en werden ons aanbevolen door de Milieuadvieswinkel tijdens het gratis bouwadvies! Een aanrader overigens, dat gratis bouwadvies!
Het dak en de dakuitbouw worden geïsoleerd met cellulosevlokken die worden ingeblazen. Die vlokken zijn papiervlokken die met een speciaal toestel tussen het dampscherm en het celit-onderdak. Luchtdicht en met zeer goeie isolatiewaarden.

Op het dak komt een zonneboiler en de ramen krijgen driedubbel glas. In huis komt er balansventilatie systeem D en een condenserende gaswandketel voor de vloerverwarming.

Ons huis heeft een mansardedak, wat niet zo vaak voorkomt bij nieuwbouw. De dakconstructie is duurder maar geeft wel meer ruimte onder het dak. We waren stedebouwkundig verplicht om deze dakvorm aan te houden omdat onze buren ook mansardedaken hebben.

Wat de gevel betreft kozen we voor de gevelstenen Linea 7021 van Vandemoortel. Deze smalle lange stenen zullen in wildverband worden verlijmd. Voor het schrijnwerk kozen we Accoya. Houten ramen dus, wat voor ons absoluut een must was!

Ligging
De Kavel

1 opmerking:

  1. beste
    welke aannemer heeft jullie multiplex plafonds geïnstalleerd?

    BeantwoordenVerwijderen