donderdag 12 april 2012

Voorontwerp versie 2

Na een eerste overleg met de dienst stedenbouw bleek dat we het mansardedak van onze buren moeten volgen. In eerste instantie vonden we dat wel heel spijtig maar na het zien van de aangepaste voorontwerpen blijkt de impact nogal mee te vallen.

De zitbankramen zijn iets minder diep waardoor ze minder ver uit de gevels springen. Veel mooier zo!

De 3D-schetsen maken het zoveel echter!



De achtergevel staat hier nu getekend met een schuifraam, ondertussen zijn we toch weer van gedacht veranderd. Met dubbele zwaaideuren kan bijna de hele achtergevel open, en een zwaaideur is toch iets handiger in gebruik als achterdeur. De kinderen zullen vaak binnen en buiten lopen. Door het park aan de achterdeur zullen we onze voordeur waarschijnlijk minder vaak gebruiken dan de achterdeur. Dubbele zwaaideuren dus!



Aan de binnenkant is er gelukkig weinig tot niets veranderd.







Er staat nog een overleg gepland met Monumentenzorg, hopelijk zijn zij even enthousiast als wij!

5 opmerkingen:

  1. Ik vind dat mansardedak helemaal niet lelijk eigenlijk... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en de zonnekant en de leukste straat van Gent alleen slaapkamers? ik vind dat jammer....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat is inderdaad wel jammer. Maar met zo'n smalle gevels, zo'n kleine grondoppervlakte en toch een groot programma moet je wel compromissen maken. Vier slaapkamers, verplichte fietsenberging en toch zoveel mogelijk licht binnentrekken in de leefruimtes is niet zo evident. De leefruimte beneden zit achteraan omwille van het park, de zithoek en de naaihoek zitten ook achteraan omwille van de vides die én voor licht zorgen én contact. Dat gaat moeilijk andersom. We hadden de fietsenberging ook achteraan kunnen steken, maar onze gevelbreedte is daar maar 4.5m, vooraan slechts 4.3m buitenmaat. Dan was er totaal geen sprake meer geweest van relatie met de tuin en het park. De fietsenberging kon ook deels onderkelderd, maar dan hadden we een podium in het midden van onze leefruimte (ivm stabiliteit van de huizen van de buren kon de kelder niet diep en ook niet groot) en dat vonden we echt heel voos.

    BeantwoordenVerwijderen